Gezonde slaapgewoonten: zorgt de ochtendzon voor een betere nachtrust?

Het lijkt misschien vreemd dat blootstelling aan ochtendlicht je kan helpen om ’s nachts beter te slapen.

Maar er is bewijs dat het helpt, vooral als je moeite hebt om in slaap te vallen of wakker te blijven wanneer je wilt.

Als je last hebt van slaapstoornissen, een onregelmatig slaappatroon hebt, in ploegendienst werkt of af en toe door tijdzones reist, kan blootstelling aan licht in de ochtend een positieve invloed hebben op je slaap.

Ochtendlicht verbetert je slaap/waakcyclus

  • Natuurlijke cortisol – Een geweldige manier om je dag te beginnen! Blootstelling aan ochtendlicht (zelfs op een bewolkte dag) kan dit belangrijke stresshormoon verhogen. Het helpt je op gang te komen met je ochtendroutine en zorgt voor een energieboost.
  • Warmte – De gloed van zonlicht verwarmt je lichaam en je omgeving. Door uw lichaamstemperatuur iets te verhogen, kunt u uw dag goed beginnen.
  • serotonine – Dit feel-good hormoon helpt de positiviteit en een optimistische stemming te vergroten. Het wast de slaperigheid van de ochtend weg en helpt je om je energieker te voelen.

Maak er een dagelijkse gewoonte van

Door een gezonde ochtendroutine aan te nemen, vergroot u uw kansen om nuttige slaappatronen te creëren enorm.

Wanneer je het geluid van je wekker hoort, open je ogen en stap je uit bed zonder op snooze te drukken. Trek de gordijnen open en laat al het natuurlijke licht binnen dat zich een weg baant door de ochtendhemel.

– Drink uw koffie of thee buiten ☕️

-Laat je hond uit 🐾

-Slenteren door de buurt 🚶‍♂️

Blootstelling aan de vroege ochtendzon geeft minder risico op huidbeschadiging, maar het is een goed idee om zonnebrandcrème te dragen als je ’s ochtends naar buiten gaat.

Dit type natuurlijke lichttherapie kan een effectieve behandeling zijn om slechte slaappatronen te bestrijden. Er is geen recept, afspraak of eigen bijdrage voor nodig!

Ga snel slapen en slaap zacht

Als je moeite hebt om ’s nachts in slaap te vallen of de hele nacht door te slapen, probeer dan de gewoonte om ’s ochtends aan licht te worden blootgesteld.

Het kan zijn dat u dieper slaapt en dat uw functioneren overdag aanzienlijk verbetert.

Bij Custom Comfort Mattress streven we ernaar om de beste slaapoplossingen voor u te creëren.

Onze luxe matrassen worden lokaal gemaakt met natuurlijke, ademende materialen. Ze zijn traditioneel handgemaakt met dubbelzijdige constructie voor duurzame kwaliteit en ultiem comfort.

U kunt genieten van rustige nachten en energieke dagen in het verschiet!

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dekbed-overtrek.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart