Gezonde slaapgewoonten: verlichting van rugpijn

Wist je dat tot wel 80% van de mensen op een bepaald moment in hun leven last heeft van rugpijn? Van gemiste werkdagen tot het missen van uw favoriete activiteiten, rugpijn kan uw vermogen om deel te nemen aan het dagelijks leven beperken.

Doet je rug pijn terwijl je in bed ligt terwijl je onvermoeibaar probeert een comfortabel plekje te vinden? Voelt u zich elke ochtend stijf en pijnlijk als u voorzichtig uit bed rolt?

Als dat zo is, volgen hier een paar handige tips die vanavond verlichting kunnen bieden terwijl u elke dag betere gewoonten opbouwt:

Kernkracht

Hoewel 6-pack buikspieren er misschien goed uitzien op het strand, hoef je niet zo hard te trainen om je kernspieren sterker te maken. Wanneer de spieren in uw buik, heupen, onderrug en bekken stabiel zijn, verbeteren uw houding en mobiliteit, waardoor toekomstige rugpijn wordt voorkomen.

TIP: Dagelijks planken

 1. Plaats je handen op de grond direct onder je schouders.
 2. Houd je hele lichaam in een rechte lijn en je buikspieren aangespannen.
 3. Houd de pose 15 tot 30 seconden vast. Ademen. Werk je weg tot 60-80 seconden per dag.

Flexibele Heupen

Het verbeteren van de heupflexibiliteit kan symptomen van lage rugpijn verminderen (en ook knie-, enkel- en voetpijn verbeteren!) Deze oefening richt zich niet alleen op de heupen, maar ook op de onderrug en bilspieren – uw krachtspieren.

TIP: Afbeelding 4 Rekken

 1. Ga op een stoel zitten. Plaats de rechterenkel op de linkerknie.
 2. Duw de rechterknie voorzichtig naar de grond, terwijl u aan beide kanten hetzelfde gewicht behoudt.
 3. Houd 45 seconden vast. Herhaal aan de andere kant.

Neem micropauzes

Langdurig zitten kan uw rug- en heupbuigerspieren verzwakken, wat leidt tot inflexibiliteit en extra belasting van de rug. De tijd kan voorbij vliegen als je aan je bureau zit of naar je favoriete tv-programma kijkt. Maar het nemen van kleine pauzes helpt de schadelijke effecten van zitten te compenseren.

TIP: Stel een activiteitentimer in

 1. Stel een herinnering in op je telefoon of smartwatch om elke 20-30 minuten op te staan.
 2. Loop naar een andere kamer of neem een ​​langere pauze en loop een blokje om.
 3. Rol zachtjes je nek, beweeg je armen, buig vanuit je middel en beweeg je lichaam om je bloed te laten pompen.

Let op de kloof

Mogelijk merkt u gaten tussen uw lichaam en het bed die uw spieren en ruggengraat belasten. Een goede uitlijning van de wervelkolom is essentieel, ongeacht in welke houding u slaapt. Concentreer u op het uitlijnen van uw oren, schouders en heupen.

TIP: Gebruik kussens om ruimtes te vullen

 1. Rugslaper: plaats een kussen onder je knieën om je ruggengraat in een neutrale positie te houden.
 2. Zijslaper: Leg een kussen tussen je knieën. Als er een opening is tussen uw middel en de matras, probeer dan een klein kussen daar te gebruiken voor extra ondersteuning.
 3. Buikslaper: Gebruik een kussen onder uw bekken en onderbuik om de druk op uw rug te verlichten.

Slapen op een comfortabel kwaliteitsmatras dat harmonieus aansluit bij uw lichaam, slaaphouding en levensstijl is natuurlijk de beste optie! Wanneer uw lichaam van top tot teen correct wordt ondersteund, verdwijnen veel pijntjes en kwalen en kan uw hele lichaam goed ontspannen en herstellen van de dag.

Bij Custom Comfort Mattress zijn we er om ervoor te zorgen dat u wordt ondersteund, zodat u kunt genieten van rustgevende nachten en energieke dagen in het verschiet. Lokaal gemaakt, natuurlijke materialen, dubbelzijdig, handgemaakt.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dekbed-overtrek.nl
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart