Gezonde slaapgewoonten: aandachtig eten voor zoete slaap

5 verrassende manieren waarop uw eetgewoonten uw slaap verstoren

Met de snel naderende feestdagen en de overvloed aan pompoen-kruiden-alles rondom, kan het moeilijk zijn om extra calorieën te vermijden en vast te houden aan goede eetgewoonten.

Het is geen geheim dat wat je eet en wanneer je slaapkwaliteit beïnvloedt. Je lichaam werkt harder bij het verteren van voedsel, dus het is normaal om in slaap te vallen na een grote maaltijd zoals een Thanksgiving-diner. (Maar dan gooien en draaien als het tijd is om naar bed te gaan).

Om ervoor te zorgen dat je vakantiedieet geen slapeloze nachten veroorzaakt, zijn hier een paar eettips om in gedachten te houden:

Cafeïne verstopplekken

Wist je dat het tot vijf uur kan duren voordat je lichaam de cafeïne uit je systeem heeft? De meeste mensen drinken laat in de middag geen cafeïnehoudende dranken vanwege de zenuwachtige bijwerkingen.

Maar wist je dat er enkele stiekeme manieren zijn waarop cafeïne zich in je eten verbergt? Een chocoladesnoepwagen kan tot 30 milligram cafeïne bevatten (ongeveer ⅓ kopje koffie). Pas op voor voedsel gemaakt met chocolade of cacaopoeder, zoals warme chocolademelk, koekjes, cake en andere desserts die uw systeem kunnen stimuleren.

Maak er een vroeg slaapmutsje van

Het drinken van een glas wijn bij het avondeten zal je slaap waarschijnlijk niet schaden. Aan de andere kant kan een slaapmutsje (of twee) vlak voor het naar bed gaan je slaperig maken, maar je slaapt niet zo vast en kan wakker worden met een suf gevoel.

Alcohol onderdrukt je REM-slaapfase (de laatste fase in je slaap). slaap cyclus), waar de meeste van je dromen voorkomen. Zonder voldoende REM-slaap voel je je niet uitgerust of verjongd.

Slumber houdt niet van specerijen

Misschien wil je twee keer nadenken voordat je poblano-maïsbroodvulling of een pittige sperziebonenschotel bij het avondeten eet (hoe lekker ze ook zijn).

Het eten van vurig, gekruid voedsel te kort voor het naar bed gaan kan leiden tot slaapstoornissen. Specerijen hebben de neiging brandend maagzuur, indigestie en reflux te veroorzaken, wat erg ongemakkelijk is en je ’s nachts wakker kan houden.

Tijd het goed

Als u van plan bent te genieten van een groot diner, kunt u het beste vroeg eten in plaats van laat in de avond. Het eten van een zware maaltijd ’s avonds laat kan langer duren om te verteren en kan je een ongemakkelijk gevoel geven. De functies van je lichaam vertragen ’s avonds terwijl het zich voorbereidt op een goede nachtrust.

Snack slim

Soms kan een klein tussendoortje ’s avonds helpen om je verzadigd te voelen en te voorkomen dat je wakker wordt van de honger. Blijf bij complexe koolhydraten zoals volle granen en eiwitten zoals pindakaas of magere kaas. Het drinken van melk of kruidenthee kan een geruststellende remedie zijn om je meer ontspannen te voelen.

Uw gezonde slaap is onze topprioriteitzodat u er elke dag op uw best uitziet, voelt en presteert.

We ontwerpen en maken ondersteunende matrassen met natuurlijke materialen en ambachtelijke kwaliteit. Onze luxe matrassen zijn lokaal gemaakt en traditioneel gebouwd met dubbelzijdige constructie voor duurzaamheid en ultiem comfort.

Geniet van rustige nachten en gezonde dagen voor de boeg!

  • Bezoek uw lokale aangepaste comfort Showroom
  • Plan een privéafspraak in de winkel (714) 289-3612 of Online plannen
  • Tekst (714) 289-3612
  • E-mail hello@customcomfortmattress.com

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dekbed-overtrek.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart