Gezonde slaapgewoonten: hoe u het perfecte dutje doet

HOE HET PERFECTE DUTJE TE NEMEN KRIJG DE MEEST VERFRISSENDE DAG MET DEZE EENVOUDIGE TIPS.

Een dutje doen is een van de meest onderschatte dingen die je voor je gezondheid kunt doen. Een snelle snooze is een perfecte manier om je batterijen op te laden, waardoor je je verfrist, alerter en minder gestrest voelt.

Maar wat is de beste manier om een ​​effectief dutje te doen? Hoewel er geen pasklare benadering is voor dutjes, hebben we enkele richtlijnen opgesteld om u te helpen dutten als een professional.

DE PERFECTE TIJD OM EEN DUTJE TE NEMEN

De meeste slaapexperts zijn het erover eens dat een vroeg middagdutje tussen 13.00 en 15.00 uur ideaal is. Dat is meestal wanneer uw energie van nature daalt, waardoor het gemakkelijker wordt om snel in slaap te vallen en goed te slapen.

Als u echter te laat in de middag wacht, kan dit uw nachtelijke slaapcyclus verstoren, dus plan uw powernaps voor de middag.

IDEALE DUUR VAN EEN DUTJE

Als je suf wakker wordt na een dutje, slaap je misschien te lang. Door ongeveer 20-40 minuten in slaap te vallen, kan uw lichaam rusten zonder in REM (rapid eye movement) of diepe slaap te gaan. Als je na een lang dutje uitgerust wakker wordt, gefeliciteerd – het was de perfecte hoeveelheid tijd! Maar zo niet, probeer het dan de volgende keer in te korten.

CAFFEINE + DUTTEN

Heb je gehoord van een dutje met cafeïne? Als je je bijzonder moe voelt en verfrist wakker wilt worden, probeer dan koffie of een andere cafeïnehoudende drank te drinken vlak voor een powernap. Aangezien de effecten van cafeïne doorgaans pas na 20 minuten intreden, profiteert je lichaam van een snel, rustgevend dutje en helpt het stimulerende gevoel van cafeïne je focus en energieniveau een boost te geven zodra je wakker wordt.

ONTSPANNING MINDSET

De juiste mindset is essentieel voor een effectief, verfrissend dutje. Als je je geest tot rust kunt brengen en knagende zorgen kunt wegnemen, zal je lichaam gemakkelijker kunnen ontspannen en zijn ding kunnen doen.

Probeer een paar keer diep adem te halen en na te denken over hoe je je wilt voelen — opgefrist, maar toch energiek — en creëer die gevoelens zoveel mogelijk terwijl je wegdrijft.

INVESTEER IN BEDDENGOED WAAR U VAN HOUDT

Wat je ook een gezellig en ondersteund gevoel geeft, het zal een makkie zijn om een ​​dutje te doen. Investeer in kwaliteitsbeddengoed, lakens en kussens waar je van houdt.

Uw matras moet stevig genoeg zijn om uw lichaam te ondersteunen, maar zacht genoeg om uw spieren volledig te laten ontspannen. Het kiezen van het juiste kussen voor uw favoriete slaaphouding kan het verschil maken in hoe het uw nek en rug ondersteunt. Lakens die koel en zacht aanvoelen tegen je huid, creëren de perfecte dutjes-oase.

Onderschat nooit de voordelen van een welverdiend, verkwikkend dutje! Of het nu is om je lichaam op te frissen, je creativiteit een boost te geven of je gemoedstoestand te verbeteren, een dutje in de middag kan perfect zijn.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dekbed-overtrek.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart