Gezonde slaapgewoonten: ontdek wat er mogelijk is

Ontdek wat er allemaal mogelijk is met deze nummer 1 must-have voor gezondheid en geluk.

Er wordt veel gesproken over lifehacks, snelkoppelingen naar gewichtsverlies, tips om uw productiviteit te verbeteren en ochtendroutines om ‘uw dag te doden’.

Nou, we gaan je een klein geheimpje verklappen. En het begint allemaal met iets simpels.

Weet jij wat het nummer 1 is dat je kunt doen voor je gezondheid en geluk?

(Als je het al geraden had, slaap, je hebt gelijk!)

Slaap heeft niet alleen een directe invloed op je humeur, maar uit onderzoek blijkt dat slaap je ook helpt om beter te presteren op het werk, langer te leven en over het algemeen slimmere beslissingen te nemen gedurende de dag. Goed slapen helpt al het andere in het leven soepeler te laten verlopen!

Slapen is goed voor je gezondheid.

Als u niet goed slaapt, kan uw gezondheid en geestelijk welzijn eronder lijden.

Slaap is wanneer je lichaam zichzelf geneest en herstelt. Het helpt je te beschermen tegen ziekten, je bloeddruk te verlagen, stress te verminderen, je humeur te verbeteren, je geheugen te verbeteren en meer.

En hoewel het misschien voelt alsof voldoende slaap krijgen niet belangrijk is als je je al gezond voelt, denk nog eens goed na!

Slaap is ook essentieel voor je mentale gezondheid. Het beïnvloedt je vermogen om te focussen en te leren en hoe je met stressvolle situaties omgaat. Herstellende slaap stelt je lichaam en geest in staat om elke nacht te resetten, waardoor je de tools krijgt om alle ups en downs van het dagelijks leven te beheersen.

Goed slapen maakt een verschil in hoe je met de wereld omgaat.

Helaas is een goede nachtrust voor veel mensen een verre droom. U kunt ’s ochtends vroeg opstaan ​​​​en’ s avonds laat opblijven, uitgeput, maar blijf hard werken. Toch laat de wetenschap ons zien dat wanneer je goed slaapt, je je alerter, creatiever en productiever voelt. De voordelen van een goede nachtrust gaan verder dan je beter uitgerust voelen – het heeft ook invloed op hoe je dagelijks met je wereld omgaat. Als je goed slaapt, is de kans groot dat…

  • Wees productiever op het werk of op school omdat je niet zo moe bent of afgeleid wordt door vermoeidheid.
  • Maak gezondere keuzes, zoals regelmatig sporten en een uitgebalanceerd dieet volgen.
  • Ervaar een gelukkiger kijk en minder depressie. Onderzoek toont aan dat mensen die niet genoeg ogen sluiten symptomen ervaren zoals die geassocieerd met depressie (gevoelens van verdriet).
Slaap is gekoppeld aan betere sportprestaties en uithoudingsvermogen.

Slaap helpt sporters niet alleen om te herstellen van trainingen, maar het kan hen ook helpen burn-out te voorkomen.

Dit komt omdat het lichaam ’s nachts meer menselijk groeihormoon (HGH) aanmaakt, essentieel voor spierherstel en herstel. Onderzoek toont aan dat een uur minder slapen dan normaal je bijna 1% trager kan maken in een sprint van 100 meter en 2% in een race van 5 km; dit zou genoeg kunnen zijn om geen medaille te winnen of naar de universiteit te gaan!

En slaaptekort heeft niet alleen een negatieve invloed op atletische prestaties. Gebrek aan slaap kan leiden tot stemmingswisselingen, angst, prikkelbaarheid en depressie – niet geweldig als je probeert je beste leven te leiden!

Maak er een gewoonte van om goed te slapen.

Er zijn veel manieren om van een goede nachtrust een gewoonte te maken.

Hier zijn enkele ideeën:

  • Stel een vaste bedtijd in – en houd je eraan! Probeer elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan (zelfs in het weekend), zodat je elke ochtend rond dezelfde tijd wakker wordt – het is gemakkelijker voor je lichaam om je aan een schema te houden.
  • Beweeg regelmatig (minstens 3x per week). Regelmatige fysieke activiteit helpt je overdag energie te geven en stelt je in staat om ’s nachts subtieler te rusten.
  • Houd een schermvrije slaapruimte. Door je slaapkamer aan te wijzen als een meldingsvrije zone, creëer je een rustigere, kalmere en slaapvriendelijkere omgeving.
Maak slaap een prioriteit voor een gezond leven.

Door de tijd te nemen om prioriteit te geven aan je slaap, kun je meer doen waar je van houdt en waar je je goed bij voelt. Je kunt je beter concentreren, optimaal presteren, stress en angst beheersen en de hele dag positief blijven.

Als je goed slaapt, wordt al het andere in het leven gemakkelijker.

En als je hulp nodig hebt bij het vinden van de beste slaapoplossingen voor jou – biologisch beddengoed, natuurlijke kussens en handgemaakte op maat gemaakte matrassen – helpen onze slaapadviseurs je graag.

Bezoek vandaag nog uw Custom Comfort Matras Showroom in uw buurt.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dekbed-overtrek.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart